ВАЖНО! Поради технически причини Мобилният пункт за разделно събрани отпадъци от домакинствата няма да изпълнява курсовете по графика за месец октомври. Разделно събраните отпадъци може да предадете с предварителна заявка на телефон 066 985 029.

Инициативата на Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“, свързана с дейността на Мобилният пункт за разделно събрани отпадъци от домакинствата, продължава и през месец октомври. Пунктът е търсен и очакван в кварталите, където хората предават все по-големи количества отпадъци, които след това биват насочени за рециклиране, обезвреждане или оползотворяване.

В първия ден на месец октомври Мобилният пункт ще се намира в кв. Трендафил 2 (ул. „Д-р Тота Венкова“ и ул. „Никола Рязков“). На 2 октомври пунктът ще бъде позициониран в кв. Трендафил 1 (паркинг срещу студентското общежитие).

Пълният график и останалите точките по трасето на пункта за месец октомври може да видите ТУК.

През октомври продължава и кампанията с награди. Всички, предали отпадъци на мобилния пункт, имат възможност да получат специална награда, осигурена от организаторите на инициативата - Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“.

Наградите ще се получават чрез събирането на печати в специална книжка, като за получаването на един печат е необходимо предаването на минимум три вида отпадъци. А наградите са атрактивни, удобни и насочени към опазване на природата – пакет компост, текстилна торбичка, тефтер, шапка или комплект за пикник.

В пункта могат да се предават разделно събрани битови отпадъци: пластмаси, хартия, метал, стъкло, текстил, фритюрна мазнина, батерии, дребни излезли от употреба уреди, лекарства с изтекъл срок на годност, флакони и опаковки от препарати.

Българските традиции и история опознаваха участниците в Академия „Приеми ме на село“ 2019
27 Септември 2019
Кауза: Планетариум
27 Септември 2019