Общински съвет по наркотични вещества – Габрово и доброволци от Младежки съвет по наркотични вещества се включиха активно в инициативата „Животът е с предимство“, която се проведе на 20 септември на площад Възраждане. Събитието бе  организирано от Областна администрация – Габрово и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ по повод Европейския ден без загинали на пътя.

Специалистите от ОбСНВ и доброволците бяха поканени да се включат със своя зона в събитието. За целта се подготвиха интересни предизвикателства, чиято основна цел  бе повишаване на личната отговорност, която всеки от нас носи на пътя и опасностите, криещи шофирането под въздействие на алкохол и други наркотични вещества. Повечето от участниците изпитаха колебания относно неблагоприятните ефектите, които различните видове наркотици имат над способността за адекватно управление на МПС. Всеки от тях, който завъртя колелото или попълни подготвената анкета и кръстословица под надслов „Спаси живот“, получи награда от доброволците на Младежкия съвет по наркотични вещества. Всички младежи участвали в инициативата на Общински съвет по наркотични вещества, имаха възможността да научат повече за рисковете при шофиране в нетрезво състояние и цялостните негативни последствия, които има употребата на психоактивните вещества.

Всички младежи от МСНВ се включиха с голямо желание в „Животът е с предимство“ и подпомогнаха цялостно организацията и реализацията на събитието. Те бяха координатори на планираните игри, напътстваха и подкрепяха малките състезатели, наблюдаваха дали спазват правилата, а в края на събитието дори поиграха заедно с тях. 

 

Има ли Бог чувство за хумор?
27 Септември 2019
Започна третото международно състезание Commando challenge
27 Септември 2019