Ветерани на Левски и Националния отбор по футбол ще гостуват в Габрово на 21 септември. Те ще изиграят мач, посветен на 100-годишнината на футбола в Габрово. Мачът започва в 18.30 часа на стадион "Христо Ботев" и на терена ще видим имена като Ангел Станков, Руслан Вуцов, Велислав Вуцов, Краси Борисов, Красимир Колев, Бончо Генчев, Стефан Павлов, Емо Спасов и други.

Първият официален футболен мач в Габрово е изигран на 21 септември 1919 година между отборите на Габрово и Горна Оряховица. 100 години по-късно дербито ще се повтори на стадион "Христо Ботев" и с ветераните на отборите от двата града. Срещата ще започне в 17.30 часа и ще бъде предхождана от още два мача от между отборите на Габрово и Горна Оряховица – част от първенство по футбол 7 и футбол 9 към Зонален съвет Велико Търново - от 14.00 часа.

Съдии и на двете футболни срещи на ветераните ще бъдат бившите габровски международни рефери Антон Генов, Йосиф Ронков, Николай Петров и Георги Йорданов.

Официалната част е в 18.00 часа, когато е церемонията по връчване на отличия за принос в развитието на футбола в Габрово.

 

Към събитието във фейсбук можете да се присъедините тук.

 

Програма 21 септември 2019 г. /Стадион „Христо Ботев“, Габрово/

14.00 ч. Футболна среща между отборите на Габрово и Горна Оряховица – първенство по футбол 7 към Зонален съвет Велико Търново

15.30 ч. Футболна среща между отборите на  Габрово и Горна Оряховица – първенство по футбол 9 към Зонален съвет Велико Търново

17.00 ч. Откриване; Откриване изложба

17.30 ч. Футболна среща Ветерани Габрово - Ветерани Горна Оряховица, посветена на първата официална футболна среща в Габрово, играна от двата отбора на 21 септември 1919 г.

18.00 ч. - 100 години габровски футбол – церемония по връчване на отличия за принос в развитието на футбола в Габрово

18.30 ч. – Футболно шоу – ветерани