Скъпи пораснали момичета и момчета,

Добре дошли отново в едно от най-хубавите места на света – училището!

Защо пораснали ли?

Не само, защото лятото ви е добавило поне сантиметър височина. А защото през изминалите месеци имах възможността да прекарам много време с младите хора на Габрово и да оставам очарована, възхитена и заредена с енергия всеки път.

Растете пред очите ми и виждам как се променят амбициите ви, изискванията, силата. Как се превръщате във вдъхновители, в източник на идеи, в мотор на много промени.

Започнахме лятото заедно с инициативата „Здравословно и безопасно лято“. След него се проведе четвъртото издание на Gabrovo Innovation Camp, където младежите работиха по предизвикателства, свързани с нашето съвремие. Продължихме ученическия обмен с японския град Тойоаке, а танцьорите от ансамбъл „Габровче“ бяха единствените български представители на международния фестивал „Деца на мира“ в Мароко. Участвахте в инициативата „Приеми ме на село“, гостувахте на баби и дядовци и бяхте техни ученици, помощници, опора и радост. Младежите доброволци реновираха две детски площадки. Рисувахте Боженци. Печелихте медали в спорта и науката.

След всичко това, бъдете горди със себе си и продължавайте все така напред и през учебната година - амбициозно и неуморно! Учете, интересувайте се от света около вас, бъдете упорити, вслушвайте се в съветите на възрастните, но и не се страхувайте да имате свое мнение и да го отстоявате.

В Габрово има прекрасни млади хора и се радвам, че имам възможността да се срещаме, да се забавляваме и да работим заедно!

Уважаеми учители,

Честит празник и на всички вас!

Наистина смятам училището за едно от най-хубавите места на света и именно вие го правите такова. Място, което дава крилете, но и учи децата ни на приятелство, любопитство, критично мислене, въображение, кураж, патриотизъм... Бъдете за пример, а също и не забравяйте, докато преподавате на своите възпитаници да се учите от тях!

Уважаеми родители,

На вас се пада трудната задача за здравите корени. Обичайте и бъдете до своите деца. Учете ги на най-важното – да бъдат добри хора!

На добър час на всички!

Желая ви прекрасна учебна година!

 

Таня Христова

Кмет на Община Габрово

 

 

 

Машинно и ръчно почистване на ул. "Радецка" тази неделя
13 Септември 2019
Английски художник открива изложба в Габровската галерия
16 Септември 2019