Инициативата на Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“, свързана с дейността на Мобилният пункт за разделно събрани отпадъци от домакинствата, набира все по-голяма популярност сред габровци. Пунктът е търсен и очакван в кварталите, където хората предават все по многобройни отпадъци, които след това биват насочени за рециклиране, обезвреждане или оползотворяване.

Мобилният пункт ще продължи своята работа в габровските квартали и през месец септември. В първите дни на месеца, на 3 и 4 септември, той ще посети съответно кв. Трендафил 2 и кв. Трендафил 1. На 5 септември пунктът ще бъде в кв. Стефановци и кв. Бойката.

Пълният график и останалите точките по трасето на пункта за месец септември може да видите ТУК.

През септември продължава и кампанията с награди. Всички, предали отпадъци на мобилния пункт, имат възможност да получат специална награда, осигурена от организаторите на инициативата - Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“.

Наградите ще се получават чрез събирането на печати в специална книжка, като за получаването на един печат е необходимо предаването на минимум три вида отпадъци. А наградите са атрактивни, удобни и насочени към опазване на природата – пакет компост, текстилна торбичка, тефтер, шапка или комплект за пикник.

Пълните условия и регламента на кампанията може да прочетете ТУК.

В пункта могат да се предават разделно събрани битови отпадъци: пластмаси, хартия, метал, стъкло, текстил, фритюрна мазнина, батерии, дребни излезли от употреба уреди, лекарства с изтекъл срок на годност, флакони и опаковки от препарати.

ХVІІ Международен панаир на традиционните занаяти
28 август 2019
Обновена е първа база на Диагностично-консултативния център в Габрово
28 август 2019