В края на тази седмица Музеят на хумора и сатирата кани габровци и гостите на града на две събития, част от съпътстващата програма на 24. Габровско биенале: Измерения на публичното.

На 19 юли, петък, от 18:00 часа е прожекцията на „Щастливият филм“ – за австрийският дизайнер Щефан Загмайстер, който бележи успехи в работата си — създава обложки на албуми за Ролинг Стоунс, Джей-Зи и Токинг Хедс. Но смътно подозира, че трябва да има нещо повече от това. Решава да превърне себе си в дизайнерски проект. Ще може ли да претвори личността си, за да стане по-добър човек? Възможно ли е да тренира ума си, за да стане по-щастлив? Отговорите на тези въпроси могат да бъдат открити в американския документален филм на режисьрите Хилман Къртис, Бен Наборс и Стефан Сагмайстер. Билети за прожекцията могат да бъдат закупени на касата на Музея на цена 4 лева за възрастни, 2 лева за ученици и пенсионери; вход свободен за притежатели на карта „Приятели на Хумора“. Филмът е със субтитри.

 „Щастливият филм“ е предоставен с любезното съдействие на Master of Art Film Festival – документални филми за изкуство.

На 20 юли от 11:00 часа ще се проведе образователната програма „За нас е важно“, разработена за 24. Габровско биенале на хумора и сатирата в изкуството. В нея участниците ще научат какво може да бъде тема от обществен интерес и какви са правилата за водене на дискусия. В практическата част на заниманието, групата ще дискутира по конкретна тема. Подходяща е за деца на възраст над 10 години. Програмата ще се състои при минимум 4-ма записани! Вход: 5 лв. Притежателите на карта "Приятели на хумора" ползват отстъпка от 20%. Записване на телефон 0878458430 или по имейл до priateli@humorhouse.bg.