За поредна година Община Габрово се представи на специализираното изложение „Общинско ЕКСПО“. То се проведе в рамките на Заключителната конференция на местните власти за мандат 2015-2019 г. от 27 до 29 юни в курорта Боровец.

Габрово участва съвместно с Общинската мрежа за енергийна ефективност „ЕкоЕнергия“ на атрактивен щанд в изложбените части на хотел „Рила“. Участниците в конференцията се запознаха с успешно реализираните европейски проекти, възможностите за бизнес и инвестиции, туристическите и културните атракции на общината.

Посетителите имаха възможност да дегустират вкуса на един от символите на региона – пестил от сини сливи, наричан още габровски шоколад. Те се снимаха със запазената марка на габровци – котката без опашка.

Гостите на изложението и участващите над 20 организации бяха поздравени от кмета на община Велико Търново и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) инж. Даниел Панов и изпълнителния директор Силвия Георгиева. Експото дава поле за представяне пред местните власти на стоки и услуги за публичния сектор, които допринасят за по-доброто качество на живот на гражданите. 

Специален акцент в заключителната конференция бе конкурсът „Най-оригинално послание към следващия мандат на местните власти 2019-2023“. С цитат от Антоан дьо Сент-Екзюпери второто място отиде при пиара на Община Габрово Миглена Въгленова. Първо място взе представителят на Община Велико Търново, трето – Община Елин Пелин, четвърто – Община Силистра и пето – Община Стражица.

В най-мащабния за годината форум на НСОРБ се включиха кметът на общината Таня Христова и председателят на Общински съвет – Габрово инж. Лена Георгиева.

Участие взеха зам. министър-председателят Томислав Дончев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министрите на земеделието, храните и горите и на околната среда и водите Десислава Танева и Нено Димов, министърът на културата Боил Банов, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, кметове, председатели на общински съвети, секретари и експерти. Във фокуса на обсъжданията бе бъдещето на местното самоуправление през следващите десет години. 

Стефан Стоев дебютира с победа в румънския автомобилен шампионат
1 юли 2019
Покана за публично обсъждане на отчета за касовото изпълнение на бюджета на община Габрово за 2018 г.
1 юли 2019