„Министерството на правосъдието принципно подкрепи нашето предложение за промени в Закона за административните нарушения и наказания, съобщи кметът на Габрово в „Часът на Габрово“ по радио Бумеранг.

Заедно с  аргументите по тази позиция в Община Габрово е получена информация, че на 12 април в Народното събрание е постъпил за разглеждане Законопроект за изменение и допълнение на Закона за административните нарушения и наказания. Предстоят срещи в Народното събрание за обсъждане на различните законодателни инициативи, формулирани от гражданите и изпратени до Народното събрание и ораните на държавната власт, допълни габровският кмет.

„Данните, които получих от ОД на МВР за резултатите от работата им в Габрово от 22 април, когато встъпи в длъжност новият директор, до момента показват изключително сериозна ангажираност и много работа. Ситуацията в Габрово по отношение на реда и сигурността се променя и аз като кмет съм удовлетворена“, добави още Таня Христова.

Тя съобщи, че ремонтните дейности, които ще започнат това лято са функция на желанията на хората и на разбирането, че, за да може един град да се развива, трябва да се решат въпросите с базисната инфраструктура. 

„Ще отстоявам и тази година политиката да навлизаме в територии, където можем да си позволим, съвместно с експлоатационните дружества, да подменяне подземна инфраструктура, за да бъдат решенията устойчиви и да отговарят на очакванията на хората. Фокусираме усилията си кварталите и крайните зони на града“, каза още кметът на Габрово.

Повече за горещото строително лято на 2019-а, подробности за обхвата на предстоящите ремонтни работи в общината по улици, квартали и села, чуйте в „Часът на Габрово“ по Бумеранг – тук.

Участвам в Gabrovo Innovation Camp 2019 "Силно Габрово", защото…
11 юни 2019
Антре към фестивала
12 юни 2019