Китайското културно аташе и директорът на Китайския културен център в София са на посещение в Габрово. Срещата е по повод интереса на господата относно възможностите и капацитета на културната инфраструктура в града ни да домакинства културни продукти и събития от Китай.

На разговора присъстваха кмета на община Габрово, заместник кмета по култура, областният управител на област Габрово, директорите на ЕМО Етър, Дом на хумора, Регионалният исторически музей, Художествената галерия, Интерактивният музей на индустрията, МАИР Боженци, ръководителят на туристическия информационен център. На гостите бе предоставена изчерпателна информация за основните събития в културния календар на града ни, обсъдени бяха възможностите за провеждане на пленери, резиденции на артисти, размяна на изложби, летни фолклорни лагери за младежи.

В рамките на днешния и утрешния ден господата ще посетят културните ни институции, както и пространства, в които биха могли да се представят различни китайски културни продукти.