Габровският общински съвет даде предварително съгласие за продажба на два съседни имота на ул. „Дунав“ в центъра на града. Местен инвеститор, работещ в сферата на информационните услуги е заявил желание за придобиване на имотите по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Намеренията на бъдещия инвеститор е да бъдат построени две бизнес сгради, които нямат аналог в града.

Пред общинските съветници той обяви намеренията си за инвестиция в Габрово в размер на 6 млн. лв. и създаване на 80 нови работни места.

„Ще осигуряваме заетост изцяло в IT сектора. Имаме и друга компания, регистрирана в Габрово, която работи в София в областта на софтуерното програмиране и IT консултации. Необходимо ни бе увеличаване на капацитета и решихме да направим инвестиция в Габрово. Така повече млади хора ще намират реализация тук, вместо в други градове или в чужбина.“, каза след заседанието на местния парламент представителя на инвеститора Владимир Тодоров.

Дружеството, което ще изпълни инвестицията - „СИЕНТИА“ АД е подало заявление за издаване на сертификат за инвестиционен проект клас „А“.

 

Интервюто с Владимир Тодоров, направено непосредствено след заседанието на местния парламент чуйте тук: