Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“ представят първия Мобилен пункт за разделно събиране на отпадъци от домакинствата. Официалното откриване на пункта и първата му демонстрация ще се проведат на 5 юни 2019г. от 11:00 часа пред спортна зала „Орловец“. Дата, избрана съвсем неслучайно, е определена още през далечната 1972 година за Световен ден на околната среда. И именно този международен празник се превърна в подходящото време за представяне на поредната инициатива, свързана с разделното събиране на отпадъците в Габрово.

Мобилният пункт ще се движи по график и ще обходи всички улици и квартали на нашия град. В него могат да се предават разделно събрани битови отпадъци: пластмаси, хартия, метал, стъкло, текстил, фритюрна мазнина и др.

По време на официалното представяне на Мобилния пункт на площада пред спортна зала „Орловец“ ще бъде обособена информационна шатра, а за първите донесли разделно събрани отпадъци ще има специални награди. Гост на откриването ще бъде екипа на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания – Габрово, които ще предложат на участниците в събитието да създадат своя картина чрез рисуване с восък и ютия.

Четирима габровци бяха затрупани от отпадъци в центъра
3 юни 2019
Жълт код за обилен валеж и гръмотевични бури остава в сила за 3 и 4 юни
3 юни 2019