Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ и сайтът за литература, изкуство и култура TetraDkaTa.com канят габровци и гостите на града на среща - разговор с поета Петър Чухов, който ще представи най-новата си книга „Достатъчно дълго“ (ИК „Жанет 45, 2019“)

Събитието ще се състои на 29 май 2019 г. от 17:15 ч. в РБ „Априлов-Палаузов“. Вход свободен!

Петър Чухов е роден през 1961 в София. Бакалавър по библиотечни науки и магистър по социология на СУ “Св. Климент Охридски”. Автор на книги с поезия и проза. Творбите му са преведени на 18 езика и публикувани в над 20 държави. Носител на много награди, сред които Наградата на музея “Башо” в Япония. Участвал на фестивали и четения в Словакия, Македония, Япония, Хърватия, САЩ, Литва, Швейцария, Румъния, Унгария, Германия и Русия. Пише музика и текстове, свирил в различни рок-групи (“Субдибула”, “Тутакси”, “Стенли”, „Пешо и алкохолиците”, „Кокарда“). В момента е в етнорок групата “Гологан”, Par Avion Band и групата за поезия и алтернативен рок „ЛаТекст“, с която представя стихотворенията си.
Член на Българския П.Е.Н. – център, Сдружение на български писатели, Хайку клуб “София”, Haiku Society of America, World Haiku Association и Musicautor
.