Пътищата в община Габрово са проходими при зимни условия, няма наложени ограничения. На прохода Шипка температурата е минус 5 градуса, пътят е почистен и обработен, снежната покривка е 80 см. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътят към курортен комплекс Узана също е почистен, снежната покривка там е около 70-80 см., температурата е минус 6 градуса.

ОП “Благоустрояване“ обработва градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата. Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити.

Времето в Габрово е облачно, с добра видимост, температурата на въздуха е минус 1 градус, а влажността - 93%.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Всички деца, подлежащи на задължителен учебен процес, са превозени до училищата.

Прогнозата за времето:

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и вечерта вече ще доближи средното за месеца.

Днес валежите навсякъде ще спрат, а в повечето райони над Южна България облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат предимно между 0° и 5°, в София около минус 1°.

В планините облачността също ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, с който ще нахлува студен въздух и през деня температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра – около минус 6°.