Четиридесет сантиметра достигна снежната покривка в Габрово след приключилия снощи снеговалеж. По високите части на общината снегът е 70-80 см. Пътищата са проходими при зимни условия.

На прохода Шипка температурата е минус 15 градуса, пътят е почистен и обработен, снежната покривка е 60 см. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътят към курортен комплекс Узана също е почистен и обработен,  снежната покривка там е около 80 см., температурата е минус 15 градуса.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата. Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити, с изключение на автобуса за с. Трънито.

Времето в Габрово е ясно и слънчево, температурата на въздуха е минус 12 градуса, а влажността - 87%.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Всички деца, подлежащи на задължителен учебен процес, са превозени до училищата.

Прогнозата за времето:

Жълт код за студено време е обявен за днес за област Габрово, температурите ще останат под 0 градуса. Атмосферното налягане е по-високо от средното за януари - бързо ще се понижава.

Днес над страната ще има разкъсана облачност, на места намаляваща до предимно слънчево. В източните райони ще духа слаб вятър от запад, северозапад. Студено, с максимални температури между минус 4° и 1°. Вечерта от запад ще започне ново заоблачаване.

Над планините облачността ще намалее, над много райони до предимно слънчево. Ще духа предимно умерен северозападен вятър, който след обяд ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 6°, на 2000 метра – около минус 13°.