Повече от 40 машини работят за почистване на пътищата и улиците на територията на общината. Пътищата са проходими при зимни условия.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа. Приоритетно се почистват улиците към лечебните заведения, болните на хемодиализа, маршрутите на пътническия транспорт, детски и учебни заведения и главните улици. Всички ученици от селата са транспортирани до средищните училища.

На прохода Шипка температурата е минус 10 градуса, пътят е заснежен, обработен, снежната покривка е 40 см., вали слаб сняг. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътят към курортен комплекс Узана е обработен, снежната покривка там е около 70 см., температурата е минус 8 градуса. Видимостта е ограничена до 200-300 м.

Фирма „Димас“ обработва пътищата към селата, градските и междуградски автобусни линии са покрити.

Времето в Габрово е облачно, вали слаб сняг, температурата на въздуха е минус 5 градуса, а влажността - 92%. Новата снежна покривка е около 25 см.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Прогнозата за времето:

Жълт код за студено време е обявен за утре за цялата страна, температурите ще останат под 0 градуса. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и по-късно през деня ще бъде по-високо от средното за месеца.

Днес с умерен северозападен, в Източна България и временно силен вятър от север-североизток ще продължи да нахлува студен въздух. Ще остане предимно облачно и на места ще превалява сняг, по-значителен в Западния и Централния Предбалкан. Привечер от северозапад валежите ще спират, облачността ще се разкъсва и намалява. Максимални температури между минус 4° и 1°, в София около минус 3°.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от сняг. Ще духа предимно умерен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток и малко ще се усили. Вечерта валежите ще спират. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 9°, на 2000 метра – около минус 15°.

 

 

Даниел Димитров извади кръста от водите на река Сивек в музей „Етър”
6 януари 2019
Картината „Пейзаж от Париж – Монмартр” е акцент на месец януари в ХГ "Христо Цокев"
7 януари 2019