Пътищата в общината са проходими при зимни условия, няма наложени забрани. Новата снежна покривка от сутринта е 8 см. и, заедно със старата, е близо 30 см. Дружествата, ангажирани със зимното почистване, работят с всички налични машини.

В града приоритетно се почистват улиците към лечебните заведения, болните на хемодиализа, маршрутите на градския транспорт и главните улици. Пътищата към селата се почистват и обработват.

Проходът Шипка е почистен и обработен, остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана също е почистен и обработен, снежната покривка там е около 50 см. Вътрешните пътища се почистват.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Прогнозата за времето:

Жълт код за студено време е обявен за утре за цялата страна, температурите ще останат под 0 градуса. През следващото денонощие с умерен северозападен, в Източна България и временно силен вятър от север-североизток, ще продължи да нахлува студен въздух. Ще остане предимно облачно и на места ще превалява сняг, по-значителен в Западния и Централния Предбалкан. Привечер от северозапад валежите ще спират, облачността ще се разкъсва и намалява. Минималните температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, максималните - между минус 4° и 1°.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от сняг. Ще духа предимно умерен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток и слабо ще се усили. Вечерта валежите ще спират. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 9°, на 2000 метра – около минус 15°.