Жълт код за снеговалеж е в сила и за днес за област Габрово. Според НИМХ очакваната снежна покривка е нови 5-10 см. Всички снегопочистващи фирми и дружества работят за разчистване на снега. Времето в Габрово е облачно, вали слаб сняг, температурата на въздуха е минус 1 градус, а влажността - 94%. Проходът Шипка е проходим при зимни условия, пътното платно е почистено и опесъчено. Снежната покривка на върха е 15 см., температурата – минус 7 градуса. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътищата в областта са проходими при зимни условия.

ОП“Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата.

Градските и междуградски автобусни линии са покрити.

Снежната покривка в курортен комплекс Узана е 15 см., температурата е минус 6 градуса, пътят е почистен.

Всички ученици, подлежащи на транспортиране до учебните заведения, са започнали нормално учебния процес.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

 

        Прогнозата за времето:

Днес ще преобладава облачно време, с валежи: в Западна и Северна България – от сняг, на места в Горнотракийската низина и в източните райони – предимно от дъжд. От север-северозапад, със слаб в Източна България до умерен вятър, ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и привечер и през нощта срещу сряда дъждът в повечето райони ще преминава в сняг, но от запад валежите ще спират. В Северна България дневните температури ще са почти без дневен ход – около 0°, в Южна ще се понижават и към 14 часа ще се доближават до 0°.

Над планините ще е облачно, на много места с валежи от сняг, които привечер от запад ще отслабват и спират. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще е до умерен и с него температурите ще се понижават; максималната на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 5 °.

Община Габрово обявява за публично обсъждане проект на наредба за определяне на местните данъци на територията на общината
17 декември 2018
„КОЛЕДНА БЪРКОТИЯ” в зала „Възраждане
18 декември 2018