Времето в Габрово е облачно, вали слаб сняг, температурата на въздуха е минус 7 градусa, а влажността - 89%. Всички снегопочистващи фирми и дружества работят за обработване на пътищата и улиците. Снежната покривка в централната градска част е 8-10см. Проходът Шипка е проходим при зимни условия, снежната покривка е 15 см., температурата – минус 14 градуса. Пътната настилка е заснежена и опесъчена. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътищата в областта са почистени, проходими при зимни условия в областта.

ОП “Благоустрояване“ обработва градската улична мрежа, фирма „Димас“ - пътищата към селата.

Част от градските автобусни линии се движат със закъснение, междуградските са покрити.

Пътят към курортен комплекс "Узана" е почистен, снежната покривка там е 10 см., температурата е минус 12 градуса. Видимостта е намалена до 100 метра поради мъгла

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

От ТЕЦ-Габрово уведомяват, че поради авария в късния следобяд вчера временно е било прекратено топлоподаването. В момента се възстановява.

Всички ученици от селата, подлежащи на задължителен учебен процес, са тарнспортирани до учебните заведения.

 

Прогнозата за времето:

Жълт код за ниски температури е обявен за днес и утре за област Габрово. Очаква се през нощта температурите да достигнат до минус 14 градуса. Днес над Северна и Източна България облачността ще е значителна и на отделни места все още ще превалява слаб сняг. Предимно слънчево ще бъде над Югозападна България, а до края на деня намаление на облачността ще има над много райони и от останалата част от страната. Ще духа слаб, в Източна България умерен север-североизточен вятър. Максимални температури - в Северна България между минус 6° и минус 2°, в Южна България и по крайбрежието на морето предимно между 0° и 5°, в София около минус 2°.

Над планините ще духа умерен източен вятър, който през деня ще отслабне, а вечерта ще се ориентира от югозапад и ще започне да се усилва. Предимно слънчево ще бъде над планините от Югозападна България, като през деня намаления на облачността ще има и над масивите от останалата част на страната. Ще бъде почти без валежи. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

 

„Приеми ме на село“ с Европейската награда за превенция и 5 хил. евро
29 ноември 2018
КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР ЗА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ
30 ноември 2018