Всички пътища в общината са проходими при зимни условия. На прохода Шипка температурата е минус 4 градуса, пътят е обработен. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Времето в Габрово е облачно, температурата на въздуха е 1 градус, а влажността - 96%.

Градските и междуградски автобусни линии са покрити.

Няма лишени абонати от електрозахранване, от ТЕЦ-Габрово съобщават, че топлоподаването е нормално.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Всички ученици, подлежащи на транспортиране до учебните заведения, са започнали нормално учебния процес.

Прогнозата за времето:

Днес от запад валежите ще отслабват и спират, най-късно в югоизточните райони. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури между 5° и 10°, в Северозападна България малко по-ниски, в София около 5°.

В планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1700-1800 метра валежите ще са от сняг. Ще духа умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 6°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. По-значителни ще са валежите по южното крайбрежие. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.