Всички пътища в общината са проходими при зимни условия. На прохода Шипка снежната покривка е 25 см., температурата е 1 градус. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Времето в Габрово е облачно, температурата на въздуха е 1 градус, а влажността - 96%.

Градските и междуградски автобусни линии са покрити.

Няма лишени абонати от електрозахранване, от ТЕЦ-Габрово съобщават, че топлоподаването е нормално.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Всички ученици, подлежащи на транспортиране до учебните заведения, са започнали нормално учебния процес.

Прогнозата за времето:

Жълт код за дъжд и поледици е обявен за днес за област Габрово. Очакваните количества са около 25 л./кв. м. Днес времето над страната ще бъде облачно и дъждовно. В Централна и Източна България валежите ще са значителни. В западната част на Северна България, при температури близки до 0°, ще има условия за поледици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър, предимно от североизток. Максимални температури от 1-2° в Северозападна България до 11-12° в южните райони и по Черноморието.

В планините също ще бъде облачно с валежи от дъжд, над около 2000 метра от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток, който вечерта ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 7°, на 2000 метра – около 3°.