Сцената на „Съботните евъргрийни“ ще събере на 10 ноември джаз почитатели и музиканти за последен концерт. Събитието започва от 11.00 часа в ресторант „Егоист“, МОЛ Габрово. Публиката ще посрещне легендарната Мими Николова, която е гостувала на Биг бенд Габрово с диригент Манол Цоков в далечната 1978 г. Тя е от първите български поп певици и наскоро отпразнува 60 години на сцената. Мими Николова ще изпълни любими джаз стандарти и знакови песни от репертоара си, сред които ще чуем нейните евъргрийн музикални визитки „Замълчи, замълчи“ и „Когато Луната изплува“.

Вокалисти на оркестъра ще са обичаните от публиката Драгомира Драшкова, Цветомир Цанков, Стефан Косев, Марина Тюлюмбакова, Ивета Петрова и дългогодишните солисти на Оркестър Габрово на Манол Цоков - Рени Димова и Дончо Минчев. За пореден път Жан Моние ще зарадва ценителите на френския шансон. В изпълнение на Евъргрийн оркестър – Габрово ще звучат пиеси на американски и европейски композитори.

В последния концерт от поредицата ще участват млади инструменталисти - ученици на Елена и Ивелин Вълкови от Музикална школа „Прима виста”.

„Съботните евъргрийни“ се осъществяват по инициатива на Народно читалище „Будителите – 2017“, с финансовата подкрепа по Програма „Култура“ на Община Габрово.