За поредна година Община Габрово се включва в инициативата „Мениджър за един ден“, която се провежда в цялата страна на 30 октомври. Главен организатор на проявата е „Джуниър Ачийвмънт“- България.

За един ден 6 ученици от габровската Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ и дряновската Професионална гимназия по икономика „Рачо Стоянов“ ще влязат в ролята на кмет и заместник-кметове на Габрово, председател на Общински съвет – Габрово и секретар на Община Габрово. В управленското им превъплъщение ще им помагат, съветват и напътстват кметът Таня Христова, заместник-кметовете инж. Нела Рачевиц, инж. Климент Кунев и арх. Николай Меразчиев, председателят на ОбС Лена Георгиева и секретарят Полина Тихова.

Същия ден, от 14.30 часа в зала „Възраждане“ седем ученически отбора от седем града в страната ще мерят сили в образователно-патриотичната кампания „Моят град е моята крепост“, организирана от Министерство на регионалното развитие и благоустройството в партньорство с Министерство на образованието и науката. В нея участват ученици от ІV, V и VІ клас. Кампанията се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Открийте дестинацията за иновации – Габрово!
29 октомври 2018
Денят на Будителите в Габрово
30 октомври 2018