С началото на Лятно кино в Парка на смеха на 23 август стартира и новата кампания на Дома на хумора и сатирата, за представяне на членски карти "Приятели на хумора". Те са покана към габровци да посещават по-често музея и неговите събития. Картите се заплащат еднократно и осигуряват безплатен вход през цялата година.

Кметът на Община Габрово Таня Христова стана горд притежател на членска карта №1, а директорът на Музея Маргарита Доровска лично прие заявлението на госпожа Христова на чаша ароматно кафе /едно за двама, по габровски, разбира се!/.

С новите членски карти "Приятели на Хумора" Музеят прави специален жест към своята редовна публика и се стреми тя да стане по-многобройна. Всеки, който закупи някоя от четирите вида карти – Индивидуалнана - с цена от 10 лева, Младежка – 5 лева, Семейна – 16 лева и Сребърна - за приятели на и над 65 години – 5 лева, може да посещава Музея безплатно в рамките цялата година. Наред с постоянните изложби, габровци  могат да разгледат и над 12 временни в рамките на 12 месеца, а също така да се насладят и на богатата програма от над  50 събития годишно. Притежателите на карти могат да се възползват и от кураторски беседи, организирани специално за приятелите на хумора, безплатен вход за дните на настолните игри, 20% отстъпка от билети за творчески ателиета, кинопрожекции, детски образователни програми и избрани събития.  А за да не пропуснат някое от тези събития, имат възможността да се абонират и за месечния електронен бюлетин на Музея. Всеки, който желае да закупи членска карта, може да попълни заявление на касата на Музея.

По този начин габровци имат възможност да подкрепят дейността на Дома на хумора и да изразят отношението си към него, така че той да продължава да прославя Столицата на хумора.

А ето и някои от интересните събития през септември: още на 10 септември, от 14:00 часа, в Залата на жирафите ще се проведе първата среща на клуб „При Чарли“  с прожекция на филма „Любимец 13“. На 21 септември от 17:00 часа, в Зала 5, можете да гледате биографичния филм за Тодор Цонев  – „Паноптикум” на Юри Буков, като част от Европейските дни на наследството. През празничния уикенд на 22 и 23 септември ще се проведат и две от най-новите творчески ателиета - Пространствени рисунки и Мост(семейна работилница). Очаквайте и Представяне на книгата на Евгения Атанасова “Кристо, Владо, Росен и плаващите кейове” и среща с авторката. Музеят отправя покана към всички и за предстоящите през есента карикатурни изложби, киновечери, театрални постановки, стендъп комедии и концерти.

Снимки: Пламен Иларионов