В рамките на вчерашния 21 август се проведе поредната серия от инициативата „Да разделим отпадъка“, този път в габровския квартал Младост.

Наред с информацията за разделното събиране на отпадъците, в градинката срещу блок „Катюша“ 7 деца доказаха, че грижата за природата може да бъде забавна, точно като лятна игра. Момчетата и момичетата, играещи в парка, проявиха огромен интерес към темата за глобалното замърсяване на природата и правилното разделяне на отпадъка, а след като с любопитство изслушаха цели две приказки, посветени на този екологичен проблем, взеха решението му в свои ръце. Съвсем без предварително планиране и режисура, те решиха да почистят своя парк. От организаторите на събитието децата получиха чувал и ръкавици и пред невярващите погледи на възрастните те се отправиха към храстите и тревните площи на парка. Няма да скрием, че там имаше изоставени твърде много отпадъци – опаковки, бутилки, кофички, кенчета и дори счупени очила. Децата старателно обходиха цялата площ на градинката и събраха всички отпадъци. За благодарност всяко дете получи изненада – еко тефтер.

Община Габрово благодари на момчетата и момичетата, участвали в еко акцията, и им пожелава да не спират да бъдат любознателни и отговорни, а лятото им нека бъде чисто и пъстро.

Следващата серия от кампанията „Да разделим отпадъка“ ще се проведе на 28 август, вторник, от 10:00 до 18:00 часа пред спортна зала „Орловец“.

Повече снимки може да видите тук.