Община Габрово стартира серия от обучения на открито, които ще представят на габровци информация за разделното събиране на отпадъците. Кампанията цели да представи по интригуващ и достъпен начин особеностите и изискванията, свързани с разделянето на отпадъка.

С намерение информацията да достигне до максимално широка аудитория, информационни дни ще се проведат в различни габровски локации. След първите две успешни събития, провели се на центъра и пред хипермаркет Кауфланд, следва трета серия на кампанията, която ще се проведе на 21 август 2018 г. от 10:00 до 18:00  часа в кв. Младост - градинката срещу бл. "Катюша".

По време на информационните дни габровци ще могат да вземат информационни материали за принципите на разделното събиране на отпадъците в Габрово. Освен това онези, които са готови да интерпретират приказката „Сливи за смет“, могат да се включат в инициативата „БИО отпадък за КОМПОСТ“. Необходимо е да донесат поне 1 кг биоразградими отпадъци (обелки от плодове и зеленчуци, трева, листа, черупки, костилки, утайка от кафе и др.), а в замяна ще получат пакет качествен почвен подобрител – компост.

Включете се в третото обучение на открито „Раздели отпадъка: в квартал Младост“ на 21 август 2018г., от 10:00 до 18:00 часа в кв. Младост - градинката срещу бл. "Катюша".