Регионалното депо за неопасни отпадъци обявява Ден на отворените врати, който ще се проведе на 12 август 2018г. Свободен достъп ще бъде осигурен от 10:00 до 16:00 часа.

За удобство на посетителите в Деня на отворени врати е осигурен автобус, който ще тръгне в 13:30 часа от паркинга срещу Дома на хумора и сатирата. Връщането ще бъде около 16:00 часа.

По време на събитието всички посетители ще имат възможността да видят какъв е пътят на отпадъка, къде се извършва сепарирането и компостирането на постъпващите от жълтия и кафявия контейнер отпадъци. Те ще получат информация със звук и картина за разделното събиране на отпадъците, информационни материали и ще могат първи да си направят снимка до новите шедьоври на депото, които ще бъдат изрисувани по-рано през деня от младите художници, възпитаници на школа по изобразително изкуство „Елиза Арт“.

Община Габрово отправя и специална покана към всички участници в уникалния експеримент „Писмо в бутилка по пътя на боклука“ да станат част от събитието, за да видят кои послания успешно са били „уловени“ на сепариращата инсталация и да споделят своите емоции заедно с всички участници в оригиналното събитие.

Очакваме всички, за които е важно да окажат грижа за своя дом, град, природа!