12 специално обучени от Google консултанти ще водят безплатни семинари и индивидуални обучения в повече от 37 града в България. Семинарът в Габрово ще се проведе на 24 юли от 17.30 до 19.00 часа в Ритуалната зала в сградата на общинската администрация. Той се осъществява с подкрепата на Община Габрово.

Обучението е по проект на Google Дигитален гараж в сътрудничество със SoftUni Digital, който стартира на 14 май тази година. Трейнърите ще се фокусират върху възможностите, които дигиталният свят предоставя и ще обучават представители и собственици на малки и средно големи фирми, както и всички желаещи да обогатят дигиталните си умения в използването на онлайн инструменти за растеж. Google има за цел да обучи 15 000 души от малки и средни предприятия до края на годината.

Какво е Дигитален гараж?

Дигитален гараж е програма, която помага на хората да подобрят дигиталните си умения безплатно. Програмата предлага онлайн и офлайн обучения, създадени от Google, които допринасят за разрастването на бизнеса онлайн. Кампанията в България стартира през месец май 2018 г. и ще продължи до края на годината.

Защо онлайн присъствието е толкова важно за малкия и среден бизнес? По данни, 70% от хората в България използват интернет за лични цели, 55% от българите използват смартфон, 48% от българите, които използват интернет, пазаруват онлайн, а 56% от хората в България, които използват интернет, сравняват услуги и продукти онлайн преди покупка.

Можете да се запишете и за индивидуална консултация тук. Регистрация можете да направите на официалната страница на Дигитален гараж.