7,2 тона отпадъци престанаха да бъдат заплаха за природата. Екипът на ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“ – Габрово почисти замърсения терен, намиращ се в близост до Пречиствателната станция за отпадни води в Габрово. Сред „находките на боклука“ се оказаха дрехи, бутилки, строителни и битови отпадъци, както и кънки за лед.

Теренът беше основно почистен преди две седмици с помощта на тежкотоварна техника и очакванията на служителите на депото бяха за ревизия на мястото в проведената екоакция на 19 април. На място ситуацията се оказа различна. В периметъра на съществуващия път бяха открити „прясно“ изхвърлени отпадъци. В купчините с дрехи, биоразградими и битови отпадъци бяха намерени доказателства, които ще послужат за откриване на извършителите на нерегламентираното изхвърляне на отпадъци. Доказателствата са предадени на Общински инспекторат за последваща процедура.

„Пролетно почистване 2018: Обери боклука“ продължава и днес, 20 април, когато ще бъдат почистени други нерегламентирани сметища, намиращи се в извънградски терени.  В съботния ден, 21 април, служители на общинска администрация ще се насочат към замърсени терени в рамките на града.

Община Габрово информира, че е забранено нерегламентираното изхвърляне на отпадъци, а извършителите на подобно деяние подлежат на санкция!

Предстои наситен хандбален уикенд
20 април 2018
Габрово отбелязва Деня на Земята
20 април 2018