Днес се провежда Националния събор на Българския младежки червен кръст. Събитието събира младежи доброволци на БЧК, които в рамките на форума ще представят своите постижения и ще дадат нови идеи за развитието на доброволчеството и на организацията.

Откриващата сесия на инициативата се състоя в Националната Априловска гимназия. В обръщението си към младите делегати кметът Таня Христова каза:

„Всеки човек е дарен със свободна воля и избира дали да бъде добър или не. Вие вече сте направили своя избор – да правите добрини. Моето пожелание към Вас е, колкото и трудно да Ви е понякога, да не отстъпвате от този избор, защото точно в този момент на колебание, някой има нужда от Вас и някой разчита на Вас.

Сигурна съм, че всички Вие знаете и се уповавате на принципите на червенокръсткото движение: неутралност, хуманност, безпристрастност, независимост, доброволност, единство и универсалност. Тези принципи не са бездушен сбор от думи, изковани в миналото. Те са фундаментът на вашето движение – да дарявате добронамерена помощ на хора в беда, без да търсите отплата, защото го правите по убеждение и добра воля.“

Повече снимки от откриващата сесия на МБЧК може да разгледате тук.