Летен младежки лагер по предприемачество ще се проведе от 10 до 18 юли тази година в Боженци. Той е насочен към ученици от 15 до 19 години от цялата страна.

Учениците ще бъдат настанени в къщи за гости в МАИР „Боженци“, където в периода 11-17 юли, ще се проведат и самите занимания.

Таксата за участие е в размер на 280 лв., което включва: 8 нощувки, 8 вечери, 8 закуски, 7 обяда; медицинска застраховка; лекции и занимания, част от обучителния курс „Предприемачът като откривател”; обучителни материали. Цената не включва: транспорт до МАИР „Боженци”, разноски от личен характер.

Лагерът дава базово разбиране за основните икономически принципи, светът на пазарната икономика и ролята на предприемача. Обучителната програма има за цел да развие предприемчивостта и креативното мислене на учениците, както и да изгради разбиране за света като място, изпълнено с възможности.  Основните елементи на лагера:

  • Учене чрез игрови ситуации, примери и дискусии
  • Екипна работа и решаване на казуси
  • Срещи с успели предприемачи и посещения на иновативни предприятия в Габрово
  • Тематични „стая със загадки“, „трежър хънт“, състезание по бордови игри и филмови следобеди в свободното време

Повече подробности за лагера, пълната му програма, въпроси и мнения можете да намерите в сайта http://bauersax.org/bg/camp18/