Нова десетсантиметрова снежна покривка падна тази нощ над Габрово. Височината на снега в централната градска част е 15-20 см. Температурата на въздуха е минус 3 градуса, а влажността - 93%.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, височината на снежната покривка е 15 см, температурата – минус 5 градуса. Пътното платно е обработено, почистено и опесъчено. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътищата за гр. Севлиево, Трявна, Дряново са  почистени, проходими при зимни условия. Пътят към курортен комплекс Узана е проходим при зимни условия.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност при зимни условия. ОП „Благоустрояване“ обработва градската пътна мрежа с 16 машини. Фирма „Димас“ почистват и обработват пътищата към селата с 13 машини.

Учениците, подлежащи на задължително обучение и живеещи в населени места, в които няма училища през учебната 2017/2018 година, са транспортирани до училищата и водят нормален учебен процес.

Прогнозата за времето:

Оранжев код за сняг и силен вятър е обявен за днес, 23 март, за област Габрово. От югозапад валежите временно ще отслабват и в много райони за кратко ще спрат, но привечер от юг отново ще се активизират. Североизточният вятър ще отслабне, ще се ориентира от северозапад и в източната половина от страната ще е умерен, по Черноморието и временно силен. Максималните температури в по-голямата част от Северна България ще са около нулата – там ще вали сняг, в Южна и по Черноморието – до 6°- 8°. Там снегът временно ще преминава в дъжд и ще има условия за обледяване на проводници. През нощта срещу събота в по-голямата част от страната отново ще вали сняг.

Над планините ще бъде облачно със снеговалежи, които през деня временно ще отслабнат, на места и ще спрат, но вечерта от юг отново ще се активизират. Ще духа умерен север-северозападен, по билата силен юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°.