Форум за креативен туризъм „Творчеството е пътят“ или Креативният туризъм като възможности и добри практики ще се проведе днес в Габрово. Стартът на форума е в 14.00 часа в зала „Възраждане“, а за тези, които не могат да присъстват лично, е предвидено онлайн излъчване на събитието.

За целта потребителите трябва да влязат в официалния сайт на Община Габрово www.gabrovo.bg и в горния десен ъгъл от иконка „излъчване на живо“ да изберат „Зала Възраждане“.

Лектори във форума са хора с дългогодишен опит в сферата: Каролин Курет - основател и директор на Световната асоциация за Креативен туризъм (http://www.creativetourismnetwork.org), Александра Тоуза – директор на Испанската асоциация за индустриален туризъм и на платформата „I’m a local“ (http://www.imalocal.es/), Нераша Уонгмаса - президент на Тайландската асоциация за екологичен и приключенски туризъм (http://www.teata.or.th/), Майкъл Блек – основател и директор на Международната мрежа за туризъм и бизнес „New Destinations“ (http://www.newdestinationsnetwork.com/). За възможностите за креативен туризъм в Етнографски музей на открито „Етър“ ще говори доц. доктор Светла Димитрова, директор на ЕМО Етър, а темата „Креативност и хумор“ е поверена на директора на Музей „Дом на хумора и сатирата“ г-жа Маргарита Доровска.

По време на форума ще бъдат засегнати темите за развитието на потенциала на креативните дестинации, очакванията на туроператорите и туристите, успешното им представяне на пазара, обогатяване и управление, откриване и използване на иновативното в тях. Ще се представят и добри практики.