Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев се срещна с директори и учители в детски градини и училища в Габрово. На срещата присъстваха още кметът на Габрово Таня Христова, народният представител Николай Сираков, областният управител на област Габрово Невена Петкова, началник Регионално управление на образованието–Габрово Георги Маринов, Янка Такева - председател на синдиката на българските учители, ректорът на Технически университет – Габрово проф. дтн инж. Райчо Иларионов.

В началото министърът и председателят на синдиката на българските учители говориха за работата и приоритетите си в момента, а след това присъстващите в залата имаха възможност да зададат въпроси. Сред засегнатите теми бяха финансирането на различни дейности в системата, храненето на учениците, професионалното образование, облекчаване на административната работа на учителите, за да могат да се съсредоточат над преподавателската си дейност, предимствата и недостатъците на дигитализацията на учебния процес, ученето чрез преживяване, липсата на млади учители, допълнителното финансиране на професионалните гимназии, потребностите на материалната база, различни законови уредби.

По-рано през деня министърът посети Националния музей на образованието, където разгледа експозицията.

По време на посещението си той остана впечатлен и от въведеното от ПТГ „Д-р Никола Василиади“ дуално обучение, съвместно с „Габинвест“ ЕООД. Той посети предприятието в петък и имаше възможност да се запознае с учениците и работата им.

Зимна обстановка – община Габрово към 08:30 часа на 20.01.2018 г.
20 януари 2018
Зимна обстановка – община Габрово към 08:30 часа на 21.01.2018 г.
21 януари 2018