„Разголена, душата ми танцува и пее” е името на изложбата, с която ще отбележи веселия си четвъртък Дома на хумора и сатирата.
На 16 септември художникът Стайо Гарноев лично ще представи впечатляваща колекция от 37 свои живописни платна, които носят оригинални и нестандартни наименования като „Ангелът-хранител, дяволът и музата-дойка”, „За убаво и за нелно поп си требе”, „У лево от рая”, „В градината на Дядо Боже”, „Две музи оспорват таланта ми”, „За мен ти си морска сирена”, „И невестулка ще пази душите ни”. В тях ще усетите пулса на истинския живот – там е весело, пъстро и разгулно, а ако се вгледате още малко, няма как да не забележите и самия автор.

Стайо Гарноев е роден през 1964 г. в Панагюрище. Завършва средно специално образование в родния си град. Работи като механик, шлосер и миньор. Член е на Дружеството на пазарджишките художници. Изявява се в областта на живописта и дърворезбата, изкушава се и от карикатурата. Има няколко самостоятелни изложби в Пловдив, Асеновград и Панагюрище, редица участия в колективни изложби и пленери в страната и чужбина. В Габрово се представя самостоятелно за първи път.

Изложбата ще бъде открита на 16 септември 2010 г. от 17.30 часа в зала 7 на музея „Дом на хумора и сатирата” и ще остане до края на месец октомври.