Времето в Габрово е слънчево и спокойно.  Височината на снежната покривка в централната градска част е 5-6 см. Температурата на въздуха е 1 градуса, а влажността - 89%.

ОП “Благоустрояване“ почиства градска пътна мрежа, „ДИМАС“ обработва пътищата към селата.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, видимостта е добра, има лек снеговалеж. Температурата на въздуха там е минус 1 °С. Височината на снежната покривка е 5-6 см. Пътното платно е почистено и опесъчено. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътищата за градовете Севлиево, Трявна, Дряново са  почистени, проходими при зимни условия. Пътят към к.к. Узана е почистен и обработен.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност при зимни условия.

Прогнозата за времето:

Днес до обяд валежите в източните райони ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее и след обяд над по-голямата част от страната вече ще е предимно слънчево. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Ще бъде студено с температури към 14 ч. между 2° и 7°. Атмосферното налягане ще се повишава и към края на деня вече ще е близко до средното за месец декември.

Над планините облачността ще се разкъса до предимно слънчево време, най-късно в източните масиви. Ще духа силен и бурен запад-северозападен вятър. Студено, с максимална температура на височина 1 200 метра – около 0°, на 2 000 метра – около минус 7°.