За втора поредна година Младежкият съвет по наркотични вещества спечели наградата „Проект на годината“ по време на церемонията на XVIII годишни награди „Добрoвoлец на годината”. Събитието се проведе в Художествена галерия „Христо Цокев“ в международния ден на доброволеца – 5 декември.

Инициативата „Заедно извън час” бе отличена като най-успешна в тази категория. В рамките на проекта бяха организирани три еднодневни лагера, локализирани в точки с голямо значене за културно-историческото наследство на Габрово - местностите Градище, Узана и Соколски манастир. Лагерите бяха реализирани в партньорство с юношите от ФК „Чардафон – 1919“. В тях се включиха много младежи на възраст между 15 и 18 годни. Участниците имаха възможност да преминат тренинги, да развият и подобрят познанията, способностите и комуникационните си умения, докато играят и спортуват заедно сред природата.

Проектът допринесе за развитието на доброволчеството, като привличе част от участниците към екипа от доброволци на МСНВ. Инициативата повиши информираността относно здравословния начин на живот и гражданската активност сред младите хора чрез активно включване в общността. Мотивира ги да се грижат за здравето си чрез спорт, здравословно хранене и положителни емоции. Подобри социалната култура на участниците чрез неформално образование, интерактивен тренинг за личностно развитие и ориентиране в личните интереси.

Номинираните доброволци от МСНВ, Петър Йосифов и Виктория Колева, бяха наградени за инициативния си дух, активност и принос към дейностите по превенцията на рисковано поведение и ограничаване употребата на психоактивни вещества сред младите хора.