За шеста поредна година Община Габрово ще подслони хората без дом в най-студените месеци от зимния сезон.

С подкрепата на институции и неправителствени организации, Община Габрово осигури почистващи препарати и индивидуални тоалетни принадлежности, а служителите на общинска администрация дариха дрехи и лични вещи за нуждаещите се лица. Помещението, общинска собственост, в което временно ще бъдат приютени хората без дом е достъпно за настаняване от днес - 1 декември.

Част от хората, които ще бъдат подслонени, ежедневно получават безплатен топъл обяд, благодарение на социална услугата „Обществена трапезария“, а за всички останали Община Габрово търси съдействия за осигуряване на безплатна храна.

Община Габрово осигурява подслон за временно настаняване на лица без дом, за времето от декември до март, от 2012 г. насам. Обичайно от тази възможност се възползват близо 20 човека, жители на общината, останали по различни причини трайно без дом и постоянно място за живеене.

Всички лица, институции, организации, фирми, заведения за обществено хранене, желаещи да подкрепят хората без дом, могат да го направят чрез предоставяне на храна /под формата на сухи пакети за празничните дни или приготвена храна/, лични вещи, хигиенни принадлежности и др. в Дирекция „Образование и социални дейности“ в общинската администрация (тел. за повече информация: 066 818 399).