МАИР „Боженци“ организира томбола за всички разгледали гостуващата изложба „Уникални костюми от български филми“. Освен да разгледат изложбата, посетителите имат възможност сами да си надпишат спомен с паче перо, а всички навършили 18 години могат да участват в играта „Разгледай изложба, спечели уикенд за двама в Боженци“.

 В изложбата ще видите оригинални костюми от филмите „Хан Аспарух“, „Борис I„, Златният век“, „Сватбите на Иван Асен“, „Боянският майстор“, „Време разделно“, „Тютюн“. Костюмите от изложбата са част от дарени на НИМ ценни облекла, оръжия, предмети на бита - реквизит от фондовете на „Бояна филм“. Костюмите са исторически достоверни. Направени са почти изцяло от оригинални материали и след подробни консултации със специалисти - историци, за да се постигне максимално съответствие с конкретната историческа епоха и събитие.

Освен част от филмовия реквизит, костюмите са свидетели на драматичните съдби и обстоятелства около заснемането на филмите. Те разказват историите от зад кулисите, зад камерите. Носени са от титаните на българското кино: Васил Михайлов, Йосиф Сърчаджиев, Стефан Данаилов, Невена Коканова, Коста Цонев, Апостол Карамитев и др.