Осем габровски основни и средни учебни заведения се включват в кампанията на Община Габрово и общинското звено „Озеленяване“ - „Зелено Габрово“, която ще се проведе на 30 и 31 октомври 2017 г. на територията на училищата. Това са НУ „Васил Левски“, ОУ „Ран Босилек“, ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Райчо Каролев“, СУ „Отец Паисий“ и ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Инициативата се осъществява с подкрепата на Центъра за работа с доброволци към Община Габрово.

Общинското звено „Озеленяване“ ще предостави посадъчен материал – декоративни дървета и храсти, които ще бъдат засадени от учениците и всички, проявили интерес да се включат, за да направим училищния двор по-добро и красиво място.

Всеки от участниците може да се включи в конкурса за най-вдъхновяваща снимка, която трябва да отразява работен момент от провеждането на кампанията. Снимките трябва да бъдат публикувани на Фейсбук страницата на Центъра за работа с доброволци към Общината. Една от тях, която събере най-много „харесвания“ от потребителите на социалната мрежа, ще бъде отличена, а авторът й ще получи награда. Наградата ще бъде връчена от Центъра за работа с доброволци.

За повече информация относно предстоящата кампания, може да се свържете с директорите на съответните училища или с общинско звено „Озеленяване“ на тел. 066/985 047.

Стартират асфалтови работи в района на кръстовището на Шиваров мост
27 октомври 2017
Баскетболният "Чардафон - Орловец" влиза в серия от двубои в Шампионата на България като претендент в "А" групата
27 октомври 2017