За поредна година Община Габрово ще подкрепи кампанията на bTV „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 16 септември 2017г. За деня на почистването Община Габрово е създала организация, при която ще бъде осигурено сметоизвозването на събраните от гражданите отпадъци. За да се оптимизира работата на екипите на ОП „Благоустрояване“ – Габрово, е необходимо събраните отпадъци да бъдат поставени до съдовете за смет, след което да бъде подаден сигнал на тел.: 066 801 453. На телефона отговаря диспечер, който ще приеме информацията и ще насочи екип за събиране и транспортиране на отпадъка.

На 16 септември работното време на ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“ – Габрово ще бъде до 17:00 часа. Достъпът до депото ще бъде свободен за всички транспортни средства, които са се включили в инициативата.

В кампанията „Да изчистим България заедно“ се включват Областно пътно управление - Габрово, ПП „Българка“, НП „Централен Балкан“, Държавно горско стопанство - Габрово, Хандбален клуб „Чардафон“ и др.

Тази година ПП „Българка“ и Северноцентрално държавно предприятие – Габрово ще чистят по маршрут по направлението ЕМО „Етър” – Чарково – Соколски манастир. За всички желаещи да се включат в кампанията е осигурен автобус, който ще отпътува на 16.09.2017 г., в 10,00 ч. от спирката пред Областна администрация – Габрово. За тези, които ще ползват личен транспорт, сборният пункт е в 10,20 ч. на Информационен център „Българка” (горният паркинг на ЕМО „Етър”). За участниците са осигурени чували и ръкавици.

Избраният маршрут е един от най-посещаваните в този район, предлагащ възможности за отдих, туризъм и атрактивни преживявания сред природата. За съжаление не всички посетители имат щадящо отношение към природната среда и на много места се срещат безразборно изхвърляни отпадъци. Акцията по почистването има и образователен характер, като се цели изграждането на по-отговорно мислене и щадящо отношение към околната среда! За повече информация Милена Илиева, тел: 0885999161, ДПП „Българка”.

В рамките на кампанията Община Габрово ще обезпечи почистването на извънградски терени, като за целта по места ще бъдат изпратени екипи и тежкотоварна техника.

Гражданите, желаещи да се включат в почистването, могат да получат чували и ръкавици от стая 701 в административната сграда на Община Габрово до 15 септември, включително.

За повече информация може да се обадите на тел.: 066 818 437 (всеки работен ден до 17:00 часа).