В Своята детска възраст – 3 години, Селският мол знае, че няма по-любимо лакомство от филията, намазана с лютеница. Затова на 12 септември, по повод рождения ден на базара „Забравени традиции живи вкусове“ , организаторите ще черпят с домашна лютеница, приготвена на огън. Демонстрацията ще започне точно в 17.30 часа. Изкушените да опитат ще се научат как да си направят от пикантното лакомство сами. А когато сместа от печени чушки и млени домати „направи пътечка“, всички ще могат да похапнат.

Селският мол ще се състои в парка до бившия Текстилен Техникум, срещу бензиностанция "Шел" по пътя за Kaufland, където беше и първото му издание през 2014-та година. От тогава инициативата навъртя почти 30 издания и събра много приятели и съратници – хора и организации, които милеят за онова традиционно знание и опит, което е културно и икономическо богатство на региона, и което може да изчезне безвъзвратно, ако няма кой на кого да го предаде.


На своя рожден ден Селският МОЛ ще предложи плодове, зеленчуци, фермерски и домашни продукти от селския двор, изделия на местните занаяти. Ще има демонстрации и дегустации. И томбола за всички посетители. Наградите ще бъдат не по-малко апетитни от почерпката за гостите. Фолклорна сцена и хоро ще задържат вниманието към народното творчество, продуктите и изделията без бар код и „Е“-та, произведени с любов към близките хора и грижа за тяхното здраве и природата.