В разгара на август ви отправяме покана за кино на поляна. Направете почивните си дни по-интересни и се заредете с положителни емоции с тридневна програма от най-добрите филми на Смешен филм фест 2016.

Поляната до читалището в квартал Русевци ще ви предложи лятна прохлада, а феновете на комедийното кино ще могат отрано да се настроят за осмия сезон на най-усмихнатия филмов фестивал в страната. Той ще се проведе от 18 до 24 октомври т. г. в зала „Възраждане“.

Начален час на прожекциите - 20.30 ч. Филмите са със субтитри на български език. Входът е свободен!

ПЕТЪК, 18 АВГУСТ

Някои го предпочитат студено - Русия, 2014, 94 мин

Режисьор: Евгений Невски; сценарий: Александър Карпов, Чермен Хадиков; оператор: Леван Капанадзе; музика: Павел Есенин. С участието на: Александр Ведменски, Иля Глинников, Александър Головин, Екатерина Вилкова

Трима 18-годишни сноубордисти, преследвани от група бандити, се спускат виртуозно от върха, преоблечени като момичета. Треньорката на женския национален отбор забелязва майсторството им и ги кани да участват в пробните състезания за включване в женския олимпийски отбор по сноуборд в Сочи. За момчетата това е възможност да се насладят на олимпийските трасета и да се спасят от преследване и те приемат. Заминават за Сочи, предрешени с перуки, дамско бельо и рокли, а там ги очакват непредвидими обрати, нови поклонници и запознанство с момичетата от американския отбор! 

ЕВГЕНИЙ НЕВСКИ е руски режисьор, който работи в киното и телевизията. Той е режисьор на известния комедиен сериал „Стажанти“ и на изключително популярния сред младежката публика „Някои го предпочитат студено“.

СЪБОТА, 19 АВГУСТ

Какво направихме, за Бога?  - Франция, 2014, 93 мин

Режисьор: Филип дьо Шоверон; сценарий: Филип дьо Шоверон и Ги Лоран; оператор: Венсан Матиа; музика: Марк Шуарен. С участието на: Кристиан Клавие, Шантал Лоби, Ери Абитан, Меди Садун, Фредерик Шо, Нум Диавара, Фредерик Бел, Джулия Пиатон

Семейство Верньой са благополучна двойка католици, ужасени от решението на трите си големи дъщери да сключат бракове с мюсюлманин, евреин и китаец. Единствената им надежда поне едно от момичетата им да се венчае в църква е най-малката им дъщеря, която заявява, че се е сгодила за католик. Дали и тази последна надежда на родителите няма да рухне?

ФИЛИП ДЬО ШОВЕРОН е роден на 15.11.1965 г. Той е сценарист и режисьор, известен с филмите „Какво направихме, за Бога?“ (2014), „Последно повикване за никъде“ (2016) и “Жената на моя партньор” (2005). Фестивали и награди: МКФ Емден 2014 – наградата „Бернард Вики“ за Филип дьо Шоверон; Европейски филмови награди 2015 – номинация за награда на публиката; Награди Гоя 2015 – номинация за най-добър европейски филм; Награди Люмиер, Франция 2015 – наградата за най-добър сценарий за Филип дьо Шоверон и Ги Лоран

НЕДЕЛЯ, 20 АВГУСТ

Закуска при татко - Русия, 2015, 96 мин

Режисьор: Мария Кравченко; сценарий: Юлиана Кошкина, Анна Рудницкая; оператор: Улугбек Хамраев; музика: Карлис Аузанс, Вадим Некрасов. С участието на: Юрий Колоколников, Катерина Шпица, Луиза-Габриела Бровина, Полина Максимова, Валентин Пелка, Кристина Шаповалова, Никита Тарасов, Михаил Полицеймако, Людмила Гаврилова

На пръв поглед всичко в живота на младия, привлекателен и егоцентричен Саша Титов се нарежда прекрасно: той е преуспяващ художествен директор на рекламна агенция, напълно удовлетворен от необвързващата си връзка със своя колежка. Но една сутрин на стълбите на мезонета му се появява десетгодишната Аля, която се представя за негова дъщеря. Ще може ли Саша коренно да промени навиците си на закоравял ерген?

МАРИЯ КРАВЧЕНКО е режисьор, сценарист и оператор. Родена е в Грозни, Руската Федерация, през 1981 г. Учи във ВГИК при Сергей Мирошниченко. Режисьор на тв сериали и филми, сред които „Закуска при татко“ (2015), „На прага на страха“ (2015), „Запомнете ни млади“ (2012), „Шерлок Холмс и доктор Уотсън: Раждането на легендата“ (2009), „Да убиеш гаулайтер“ (2007), „Събирачи на сенки“ (2006).

Организатори: Община Габрово и НЧ „Христо Смирненски 1949“ кв. Русевци. Със съдействието на: Руски културно-информационен център – София и Фондация „Арт офис“.

 

 

Експерти от РИМ - Хасково представиха експозиция за производство на шарлан
18 август 2017
Промяна в работното време на депото за 22 и 23 август
21 август 2017