Свеж хумор, качествена музика и пълноценен релакс върху прясно окосена трева ще предложи в разгара на лятото второто издание на фестивала „Алтернативни форми на изкуство“. За тези, които бяха част от прощъпулника миналата година, е излишно да правим реклама, а тези, които чуват за него едва сега, задължително трябва да впишат в графика си - 4 и 5 август, Габрово, поляната до читалището в квартал Русевци.

Събитието е алтернатива на традиционните в страната фестивали,а мястото, типично по габровски, е избрано като алтернативна градска среда, която предлага бягство от асфалтовия център и бетонираните квартали, без да е необходимо дълго, сложно и скъпо извънградско пътуване.

Музикантите, които ще огласят поляната, а и целия квартал, изпълняват фолклор със съвременно звучене, своеобразен микс от етно-джаз, при който фолклорът и свободните импровизации се преливат в необичайна симбиоза, в която мелодии, носители на историческа и национална традиция, придобиват характер, присъщ на новото време.

Второто издание ще предложи още: Stand-up comedy, Beatbox, а поляната ще бъде преобразена от арт инсталация "Балкана ми е до колене" - горско-морска фото точка, изработена от сборна формация художници.

Начало 19.30 часа,  вход – свободен!

 

А ето и участниците:

4 август

 

Acoustic Corporation - стилът им е смесица от acoustic funk, swing, reggae и balkan ethno music

Miroslav Simeonoff "за Връзката" - тежка категория смях! – Stand Up comedy

Pe4enkata Beatbox - световен шампион по бийтбокс

ETNOTIX - най-младата етно, поп и рок група в България. Ново явление за българската музикална култура, пресъздадена от талантливи и млади музиканти, с изключителна визия. Групата се състои от квартет гъдулки, вокал, перкусии и соло китара и  предлага музикална програма от популярни хитови пиеси от световната класическа и поп музика. Съвременният етно саунд и популярни тракове от филми и спектакли звучат по оригинален и атрактивен начин.

 

5 август

Stand up Comedy – (очаквайте неочакваното!)

Balkan kHans - етно-фолк супергрупа, създадена от виртуозния ромски цигулар Венци Такев, гайдаря Кольо Иванов, мултиинструменталиста Николай Иванов и бийтбокс шампиона Skiller. Български, цигански и балкански фолклорни ритми са преплетени с влияния от Изтока, джаза и електронни бийтове, а цялата тази лудост е допълнена с дълбоката туба на Митко Узунов, взета от репетициите на "Рейн Голд" на Вагнер в Националната опера.

Skiller - бийтбокс шампион

Тъпани и гайди - Хорхе, Бъни, Росен, Тодор и Григор. Хорхе свири на диджериду, а Бъни на кахон. Неразделна част са от Оратница и са сладкия кошмар на всеки озвучител с нетрадиционните инструменти, които са избрали. Резултатът обаче е прекалено завладяващ и истински, влиза директно във вените на слушателя и няма пускане... Росен, Тодор и Григор са гайдари. Те допълват числото от известния български проект „101 каба гайди”.

 

Фестивал „Алтернативни форми на изкуство“ II e проект на НЧ „Христо Смирненски - 1949“, финансиран по програма Култура на Община Габрово.