Част от обучението на младежите от националния лагер „Предприемачът като откривател“ включваше срещи и семинари с успешни мениджъри и икономически експерти. В края на лагера участниците се запознаха с доктора по икономика, основател и главен мениджър на корпорация „Развитие“ Александър Александров. Научиха за връзката между бизнеса и благотворителността чрез инициативата „Деца учат деца да правят добри дела“.

Чрез нея дружеството осигурява средства от дарители за социално слаби лица и семейства и мотивира младежи да участват в процеса на даряването, като ги среща с хора в нужда. Целта е да се възпита у младите желание да вършат добри дела, да ги обучи и мотивира да правят благотворителност, да инициират и да се включват в дарителски акции, да привличат и обучават свои връстници-последователи. Чрез тази инициатива младите хора се учат, че „благотворителност е когато правиш нещо за другите, а не за себе си“.

Наученото от срещата беше практически приложено с дарението за две габровски семейства, осигурено чрез корпорация „Развитие“. „Младите предприемачи“ връчиха ваучери за храна, отопление и медицински грижи на обща стойност 1 500 лева, които ще бъдат разделени поравно между двете семейства. Прякото включване в благотворителната инициатива отвори сетивата на младежите към хората, които имат нужда от подкрепа, показа им необходимостта от подобни прояви и силата на удовлетворението от подадената ръка.

С вдъхновяващ разказ за бъдещето на блокчейн технологията, за създадения стартъп за дигитална идентичност Recheck, за рисковете пред предприемача и за трудностите, които го съпътстват, говори Емилиян Енев – обучител на младежите от лагера. Сертификатите, които те получиха при завършването си, бяха верифицирани чрез неговата блокчейн технология.

При посещението си в габровското предприятие „Мехатроника“ АД, участниците научиха за развитието и пазарите на фирмата, изпълнените европейски проекти и новите предизвикателства, които предстоят в разработването на иновации.

В среща с мениджъра за международни пазари на фирма ELNA Ltd.  - инж. Румен Колев, младите хора се запознаха с пътя на израстването от малък „гаражен“ бизнес до фирма, уважавана и търсена по света.