В село Кметовци ще се проведе детски фолклорен събор „Андъка пее и танцува, а сърцето ми лудува“, в който ще вземат участие певчески групи, танцови състави, формации към читалища, детски центрове и градини. Събитието ще се проведе на 23 юли от 10.00 часа и се организира със съдействието на НЧ „Зора – 1929“, ФТФ „Боженци“,  Община Габрово, фондация „Грижа за деца с увреждания“ и кметството на с. Кметовци.

За децата ще бъдат организирани спортни състезания, игри и забавления, работни ателиета на тема фолклор, в които могат да се включат и деца със специфични потребности. В ателиетата участниците ще изработват пискюли, ще работят с глина, ще рисуват, ще има дейности по апликация, танци. Ще се проведе изложба-базар на творби в помощ на деца и лица със специфични потребности към фондация „Грижа за деца с увреждания“ – Габрово.

Всички центрове и институции, които предоставят социални услуги могат да заявят участие в събора до 14 юли 2017 г. Творбите трябва да са с фолклорна тематика и да са под формата на песни, танци, рисунки, апликации, приложно изкуство.

Заявки за участие се приемат на електронна поща: zora_1929@abv.bg; pinka_p@abv.bg .