3D мапинг шоу и празнични илюминации ще озарят центъра на Габрово в нощта на Карнавала. Шоуто започва след 23 часа. То ще е изненада за жителите и гостите на града и ще предшества големия концерт на площада на Б.Т.Р. и DJ парти с Ahmet Kilic и Стивън Ачикор – вокали.

Празничният 20-ти май започва в 10 часа в зала „Възраждане“ с Национален детски фестивал „Смехоранчета”. По същото време пред Спортна зала „Орловец“ ще се случва Карнавална работилница „Вкуси карнавала“ - Мим формация „Жар театър“. Събитието е част от проект „Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest”, подкрепена от Програма Култура на Община Габрово.

Пространството на спортната залата тази година отново приютява домашни любимици в любимия на децата Карнавал-ревю на живи котки. Котешкото шоу започва в 11.30 и обявява вход свободен за всички посетители и участници, сред които се допускат мини породи кучета, фретки, зайчета, хамстери, плъхове, птици и други дребни домашни любимци, без насекоми и влечуги.

В следобеда на 20 май от 14 часа ще се проведат традиционните Биг бенд парад на открита сцена на ул. „Радецка” и Детски мини карнавал в градинка до МОЛ – Габрово. В същия час отварят и ателиетата за карнавален грим на алеята до Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“, а живата статуя Ащон Ка ще обитава пространствата около моста „Игото“ до статуята на Рачо Ковача, в Шести участък и Баев мост.

Паралелно с това открита сцена в градинката с мечето ще забавлява минувачи с хумористични спектакли и представления от 14.30 до 18.00 часа, когато започна голямото карнавално шествие.

За да наблюдавате Карнавала трябва да сте по трасето на дефилето, което започна от зоната от Националната Априловска гимназия, карай пл. „Възраждане”, по ул. „Скобелевска”, ул. „Брянска” и завършва на кръговото кръстовище на Консултативна поликлиника. Тази година в голямото шествие ще има над 3000 участници и 74 картини.

След шествието, от 20 часа, Регионалният исторически музей отправя покана за  „Празник на щирника”, който е част от европейската нощ на музеите.

Точно в 19.30 ч. на пл. Възраждане звездите на БГ- радио ще зазвучат по открито небе. Концертът е с участието на Pavell & Venci Venc’, Графа, Михаела Филева, Ъпсурт.

Информация за всички събития и инициатива с часовете и местата им на случване можете да намерите  в новата виртуална къща на Карнавал Габрово на адрес: carnival.gabrovo.bg.

 

 

Гледайте онлайн Карнавала в Габрово
20 май 2017
СПЕЧЕЛЕТЕЕЕЕЕЕ......
20 май 2017