Скулпторът Георги Балабанов спечели наградата на Община Габрово от Изложбата на габровските художници, посветена на празника на града. Кметът Таня Христова откри изложбата на 16 май  в  Художествената галерия „Христо Цокев“, в която участват 34 автори от Габровска област с 58 творби.

Експозицията представя трите основни направления в изобразителното изкуство: живопис, графика и скулптура, но са включени и творби от стъкло и керамика.

По думите на кмета Таня Христова, изложбата за пореден път събра на едно място утвърдени художници и млади, но със сериозно присъствие автори, като всеки от тях показва неподражаемия си стил и ярък талант.

Скулпторът Георги Балабанов и творбата му, която спечели наградата на Община Габрово

В навечерието на празника на града тя отправи благодарността си към творците, които чрез изкуството си правят Габрово още по-красиво, вдъхновяващо и вълнуващо място за живеене.

За първи път преобладават младите художници, а някои от утвърдените автори се представят в изцяло ново амплоа. Сред публиката бяха и най-малките любители на изящните изкуства, които са живата връзка на приемственост между поколения, стилове и идеи.