Повече от 130 служители от Община Габрово, сред които представители на ОП „Благоустрояване“, ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“ и звено „Озеленяване“, както и доброволци от Доброволно формирование „Янтра“ се включиха в „Обери боклука“. Кампанията, организирана от Община Габрово, бе посветена на Пролетното почистване 2017.

Местата за почистване бяха нерегламентирани сметища, разположени в териториите на Градище, с. Читаковци, с. Балани, кв. Златари, с. Борики, кв. Стефановци и с. Орловци. В обхвата на почистването беше включен и парк „Бумовото“.

Голямата акция стартира в 9.00 часа, когато групите се отправиха към сметищата. В зоната до с. Читаковци се включи и кметът на Габрово Таня Христова.

От терените бяха извадени огромно количество автомобилни гуми, строителен и битов отпадък, одеяла, матраци, дюшеци, дребни отпадъци, фаянс, стъкла, дограма, стъклените тела на неонови лампи и кинескоп. Тежката физическа работа не попречи на веселите моменти, екипността и ефективното осъществяване на акцията.

Нерегламентирано сметище - с. Читаковци

Нерегламентирано сметище - кв. Стефановци и с. Орловци

Нерегламентирано сметище - кв. Златари

Нерегламентирани сметища - Градище - Пройновци и Жълтеш

Почистените зони вече са поставени под наблюдение. Община Габрово напомня, че нерегламентираното изхвърляне на отпадъци подлежи на санкциониране. Снимки от голямата акция може да видите в профила на Общината в социалната мрежа Фейсбук.

Доброволци от МСНВ и юноши от ФК „Чардафон 1919“ казаха „Да на доброто!“
28 април 2017
Нощ на литературата 2017
2 май 2017