Габровци установиха, че старата поговорка „Сливи за смет“ отново е актуална и се включиха в петъчната кампания „Ненужни биотпадъци за компост“, която е част от по-голямата кампания за пролетното почистване.

В централната градска част на обособена шатра бяха приемани биоотпадъци, а в замяна беше раздаван компост. Компостът е произведен от растителни отпадъци на Регионалното депо за неопасни отпадъци, а лабораторните му анализи показват изключително високи показатели.

Компостът не случайно е наричан черното злато на почвата, а причината е, че той значително подобрява плодородността на почвите, предпазва от ерозия и продължително време запазва влагата в тях.

По време на събитието габровци имаха възможност да се регистрират за участие в „Пролетно почистване 2017: Обери боклука“, чиято продължителност бе удължена до 30 април 2017г., включително.

Община Габрово напомня, че регистрация за участие в кампанията  за пролетното почистване може да направите и тази седмица на тел.: 066 818 437 или на e-mail: v.ivanov@gabrovo.bg, като посочите зоната, която ще почиствате, както и числеността на вашия екип.

 

Танцьорите на ДФА „Габровче“ спечелиха първо място
24 април 2017
Габрово с 4 одобрени проекта в кампанията „За чиста околна среда“
24 април 2017