Туроператори от цялата страна показаха голям интерес към дестинация Габрово. Асоциацията на туроператорите и туристическите агенции в България (АБТТА) избра столицата на хумора за домакин на годишната си среща. Изборът е израз на висока оценка към ресурсите и потенциала на общината в областта на туризма.

Около 40 туроператори, членове на Асоциацията, се очаква да пристигнат в Габрово в началото на месец юни тази година. Форумът ще се проведе в архитектурния резерват „Боженци“. Организаторите от АБТТА ще поставят акцент върху алтернативните форми на туризъм и селото като пространство за събития и почивка. Близостта на Габрово като културен и събитиен център до малки и уютни планински села дава възможниост за предлагане на комбинирани и разнообразни туристически оферти. Предвидено е посещение в Габрово за участниците в годишната среща.

Преди дни приключи тридневната информационна обиколка за туроператори, организирана от Община Габрово. 29 представители на туроператорски фирми от цяла България показаха професионален интерес към града и се ангажираха да включат Габрово в туристическите си предложения.

Освен местните културни забележителности и атракции, гостите посетиха хотели, местността Узана и Боженци. Запознаха се с възможностите за културен, селски, екологичен, събитиен, образователен туризъм, с алтернативни и класически предложения. Програмата започна с гостуване при рожденика - музея  „Дом на хумора и сатирата“ и завърши с бизнес среща с местни представители на туристическия бранш и посещение на ЕМО „Етър“.

Ден на отворените врати
10 април 2017
На училище за лазарки в ЕМО „Етър“
10 април 2017